Propagare DNS

Propagare DNS

 Este vesnica intrebare a celor care fie au inregistrat domeniu nou sau care au mutat contul de gazduire web si dau refresh dupa refresh in sperant ca noile inregistrari DNS s-au propagat. In primul caz (inregistrare domeniu) propagarea DNS-urilor se face destul de rapid: in medie 5-10 minute, in functie si de setarile serverului. In al doilea caz (migrare cont gazduire) propagarea DNS-urilor va dura ceva mai mult, fara a putea avea o marja cat mai reala. Asta inseamna ca poate dura de la cateva ore (3-4 ore) la ceva mai mult, si anume 12-24 ore. Propagarea tine in mare masura si de timpul de refresh al ISP-ului dumneavoastra (ISP - firma de la care aveti internet). Din experienta, cele mai lungi propagari, le-am intalnit la clienti ce aveau ca furnizor StarNET unde, chiar daca la marea majoritate a utilizatorilor din Romania, inregistrarile DNS erau actualizate, la acestia dura mult peste 24h.

 Pentru a putea sincroniza raspunsurile DNS (DNS requests) cu cele ale ISP-ului, din in cand este recomandati sa stergeti cache-ul browserului (ctrl+F5) si dns cache. Pentru stergerea DNS cache, deschideti o fereastra Command Prompt: Start > Run, scrieti cmd si dati enter. Se va deschide o fereastra cu fundalul negru unde va trebui sa scrieti

ipconfig /flushdns  si dati Enter. Daca ati scris (copiat) corect, raspunsul va fi

"Windows IP Configuration

Successfully flushed the DNS Resolver Cache."

 Ca sa aveti certitudinea ca nu scrieti gresit, puteti da copy/paste de aici. Pentru 'paste' in fereastra, dati click dreapta si 'Paste'.

 Repetati operatiunea la fiecare 30-60 mins si in felul acesta veti putea accesa noul server, si nu vechiul, al carui IP a fost salvat in cache-ul DNS sau al browserului.

  • 1 Useri l-au gatit util
Raspunsul a fost de ajutor?

Powered by WHMCompleteSolution