POP3 email

Configurare email

Pentru cei care doresc sa isi citeasca si sa trimita emailuri de pe domeniul propriu, exista 3 variante care va pot ajuta sa o faceti, si anume:

1. In panoul de control (cPanel) accesati webmail, unde veti gasi 3 variante : Horde, Roundcube si SquirrelMail. De aici, sunt cate 2 optiuni pentru fiecare bransa: Acceseaza mail folosind ... (Read mail using...) si Deschidere Automata (Enable Autoload). Fiind structuri diferite, NU recomandam activarea modului de deschidere automata decat numai dupa ce v-ati convins ca este cel mai placut sau usor de folosit client email.

2. Importarea setarilor pentru fiecare cont (adresa email) la folosirea clientului Microsoft Outlook . Pentru aceasta, in panoul de control (cPanel) accesati Adrese Email (Email accounts) iar in dreptul adresei email (mailbox), pe partea dreapta, veti gasi un meniu dropdown de unde selectati Mai multe (More) -> Configurare (Configure email client). In pagina ce se va deschide, veti gasi numeroase optiuni insa cea mai uzuala este Auto-Configure Microsoft Outlook 2000 for POP3 Access. La accesarea linkului, vi se va oferi spre descarcare un fisier cu extensia .reg (registry file) care va insera in registri setarile necesare folosirii contului email prin intermediul Microsoft Outlook. Descarcati fisierul si cu un dublu click ati rezolvat totul.
 2.1 La noile versiuni cPanel, pentru a configura automat Outlook, accesati cPanel > Email > Email Accounts unde veti avea afisate adresele email activate pe domeniul(iile) dumneavoastra. In dreptul fiecarei adrese email veti avea un link intitulat "Setup Mail client" unde veti gasi mai multe posibilitati (Outlook 2000, Outlook 2007, Outlook 2010, Outlook Express) important este sa alegeti versiunea fara SSL [!]. Odata aleasa versiunea dorita, pasii sunt identici cu cei de la punctul 1 (save & open).

3. Cea de-a treia varianta, este de a completa manual setarile contului email pentru diferite variante de client email (Microsoft Outlook, Simple Mail [Addon Firefox] sau Mozilla ThunderBird). Partile importante de retinut in aceasta operatiune sunt: username - se va completa sub forma email@domeniu.ro (ex: office@domeniulmeu.com sau contact@domeniulmeu.ro); parola - parola trecuta la creearea contului email; host: mail.domeniulmeu.com (si la outgoing server, si la incoming server); NoSSL [!]. Porturile sunt [25] si/sau [26].

  • 9 Useri l-au gatit util
Raspunsul a fost de ajutor?

Related Articles

HTML content webmail

Daca ati ajuns aici, inseamna ca aveti o problema cu vizualizarea continutului de tip HTML al...

Powered by WHMCompleteSolution